Kurpitsatortut
Kanelilla ja kardemummalla maustettu kurpitsahillo tuo jouluisen maun torttuihin. Lopputulos korvaakin mainiosti luumutäytteiset joulutortut, mutta sopii myös muiden talvi-iltojen herkuksi! Gluteenitonta pasteijataikinaa on yllättävän helppo käsitellä, vaikka sitä joutuukin kaulimaan. Tällä ohjeella saat noin 8 torttua.
1/2 pkt gluteenitonta piirastaikinaa (esim. Moilas)
n. 1/2 dl kurpitsahilloa
2 tl perunajauhoa
1 muna
gluteenitonta jauhoa
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kauli jauhotetulla alustalla parin millin paksuiseksi. Leikkaa taikina veitsellä neliöiksi (n. 8 cm x 8 cm). Ylijäämäpalat voit yhdistää ja kaulia uudelleen, jotta saat käytettyä taikinan mahdollisimman tarkkaan. Sekoita perunajauho huolellisesti hilloon, ja laita teelusikallinen hilloa kullekin neliölle. Kostuta neliön kaksi sivua, ja taita neliö kulmittain kolmioksi. Painele reunat tiiviiksi sormin. Voitele munalla, ja paista noin 10 minuuttia.
1/2 pkt gluteenitonta piirastaikinaa (esim. Moilas)
n. 1/2 dl kurpitsahilloa
2 tl perunajauhoa
1 muna
gluteenitonta jauhoa
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kauli jauhotetulla alustalla parin millin paksuiseksi. Leikkaa taikina veitsellä neliöiksi (n. 8 cm x 8 cm). Ylijäämäpalat voit yhdistää ja kaulia uudelleen, jotta saat käytettyä taikinan mahdollisimman tarkkaan. Sekoita perunajauho huolellisesti hilloon, ja laita teelusikallinen hilloa kullekin neliölle. Kostuta neliön kaksi sivua, ja taita neliö kulmittain kolmioksi. Painele reunat tiiviiksi sormin. Voitele munalla, ja paista noin 10 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti