Banaani-rahkapannari

Banaani-rahkapannari hillon tai marjojen kanssa on maukas iltapala. Idea tähän reseptiin lähti banaaniletuista, joita tuli tehtyä usein kyllästyttyäni kauraleipään. Lettujen paistamiseen kuitenkin kului paljon rasvaa eivätkä letut meinanneet pysyä kääntäessä koossa. Niinpä päädyin tekemään useita pannarikokeiluja. Pelkällä banaanilla ja munillakin pannarin saa aikaiseksi, mutta ainekset jäävät kahdeksi kerrokseksi. Rahka ja jauhot puolestaan tasoittavat taikinan tasaiseksi. Tavallisesti teen pannarin aineksia mittaamatta ja jauhoja vaihdellen, mutta viimeisimmän version tein alla olevan ohjeen mukaisesti. Banaania suositellaan syötäväksi vain hieman raakana, joten ylikypsiä banaaneja ei kannata käyttää, elleivät ne itselle satu sopimaan.


2 banaania
5 munaa
1 prk laktoositonta maitorahkaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta jauhoa (esim. kaura-perunajauho tai vaalea jauhoseos)
2,5 dl maitoa
1 rkl öljyä

Riko munat kulhoon. Kuori banaanit ja lisää joukkoon rahkan kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi maito ja öljy, ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille, ja paista 225 asteessa 25 minuuttia.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Feta-kasvispihvit uunissa