Helppo feta-kasvislasagne
Kun ainainen jauheliha tympii, sujuu lasagnen teko hyvin ilmankin. Kasvisraasteet mehevöittävät makua ja juusto pitää huolen täyttävyydestä. Proteiineja en ole annokselle laskenut, mutta jos se huolettaa, voi lisätä juuston määrää tai heittää kerrosten väliin vielä siemeniä. Kastikkeita tähän reseptiin ei tarvitse keitellä, joten homma on aika helppo.
2-3 porkkanaa
puolikas pienestä kesäkurpitsasta
1 iso paprika
1/2 prk kivettömiä oliiveja
n. 800 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
300 g laktoositonta fetaa
musta- ja valkopippuria
timjamia, oreganoa, basilikaa
suolaa
n. 2 dl vettä
2,5 dl laktoositonta juustokermaa
gluteenittomia lasagnelevyjä (Urtekram)
päälle juustoraastetta
Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa, ja laita raasteet isoon kulhoon. Paloittele joukkoon paprika ja feta. Lisää oliivit ja tomaattimurska. Mausta ja sekoita hyvin. Lisää vettä nesteeksi, jotta seoksesta tulee kastikemaista.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele iso vuoka. Kokoa lasagne vuokaan kerroksittain seuraavassa järjestyksessä: kasviskastike, loraus kermaa ja lasagnelevyt. Tee useampi kerros. Jätä päällimmäiseksi juustokerman viimeiset pisarat, ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista lasagnea uunissa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti