Helppo feta-kasvislasagne

Kun ainainen jauheliha tympii, sujuu lasagnen teko hyvin ilmankin. Kasvisraasteet mehevöittävät makua ja juusto pitää huolen täyttävyydestä. Proteiineja en ole annokselle laskenut, mutta jos se huolettaa, voi lisätä juuston määrää tai heittää kerrosten väliin vielä siemeniä. Kastikkeita tähän reseptiin ei tarvitse keitellä, joten homma on aika helppo.



2-3 porkkanaa

puolikas pienestä kesäkurpitsasta

1 iso paprika

1/2 prk kivettömiä oliiveja

n. 800 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

300 g laktoositonta fetaa

musta- ja valkopippuria

timjamia, oreganoa, basilikaa

suolaa

n. 2 dl vettä

2,5 dl laktoositonta juustokermaa

gluteenittomia lasagnelevyjä (Urtekram)

päälle juustoraastetta


Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa, ja laita raasteet isoon kulhoon. Paloittele joukkoon paprika ja feta. Lisää oliivit ja tomaattimurska. Mausta ja sekoita hyvin. Lisää vettä nesteeksi, jotta seoksesta tulee kastikemaista.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele iso vuoka. Kokoa lasagne vuokaan kerroksittain seuraavassa järjestyksessä: kasviskastike, loraus kermaa ja lasagnelevyt. Tee useampi kerros. Jätä päällimmäiseksi juustokerman viimeiset pisarat, ja ripottele juustoraaste päälle.

Paista lasagnea uunissa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa