Lakka-kaakaokääretorttu
Lakkarahka ja
kaakaopohja on täydellinen yhdistelmä! Jos et ole tottunut kovin tummaan
kaakaoon, voit korvata osan kaakaojauheesta perunajauholla. Lopputulos ei häviä yhtään vehnäjauhoilla tehdylle kääretortulle, vaan pohjasta tulee ihana ja kuohkea.
pohja:
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa rahka ja sokeria. Sekoita marjat joukkoon lusikalla. Sokerin määrä riippuu marjojen makeudesta, joten maista, tarvitseeko sokeria lisätä!
Levitä täyte pohjan päälle, jätä toiseen leveään reunaan muutama sentti paljaaksi. Jos uunipeltisi on pieni, pohjalle ei tarvitse tunkea kaikkea rahkaa, sillä se voi hankaloittaa rullaamista. Aloita rullaaminen paljaan reunan vastakkaisesta reunasta. Rullaa pohja tiiviisti käyttäen leivinpaperia apuna. Lopuksi pyöräytä paperi rullan ympäri, ja anna seisoa hetki kylmässä saumakohta alaspäin. Tarjoile ja nauti!
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
2 dl laktoositonta vispikermaa
1 prk laktoositonta maitorahkaa
lakkoja (tai muita marjoja)
sokeria
vaniljasokeria
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon
vähitellen siivilän läpi. Älä vatkaa, vaan kääntele jauhoseos varovasti
taikinaan. Leivitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 10
minuuttia. Levitä pöydälle toinen leivinpaperi, ja ripottele sille
sokeria. Kumoa hieman torttupohja sille hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä
loppuun.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa rahka ja sokeria. Sekoita marjat joukkoon lusikalla. Sokerin määrä riippuu marjojen makeudesta, joten maista, tarvitseeko sokeria lisätä!
Levitä täyte pohjan päälle, jätä toiseen leveään reunaan muutama sentti paljaaksi. Jos uunipeltisi on pieni, pohjalle ei tarvitse tunkea kaikkea rahkaa, sillä se voi hankaloittaa rullaamista. Aloita rullaaminen paljaan reunan vastakkaisesta reunasta. Rullaa pohja tiiviisti käyttäen leivinpaperia apuna. Lopuksi pyöräytä paperi rullan ympäri, ja anna seisoa hetki kylmässä saumakohta alaspäin. Tarjoile ja nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti