Lakka-kaakaokääretorttu

Lakkarahka ja kaakaopohja on täydellinen yhdistelmä! Jos et ole tottunut kovin tummaan kaakaoon, voit korvata osan kaakaojauheesta perunajauholla. Lopputulos ei häviä yhtään vehnäjauhoilla tehdylle kääretortulle, vaan pohjasta tulee ihana ja kuohkea. 


pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl laktoositonta vispikermaa
1 prk laktoositonta maitorahkaa
lakkoja (tai muita marjoja)
sokeria
vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vähitellen siivilän läpi. Älä vatkaa, vaan kääntele jauhoseos varovasti taikinaan. Leivitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 10 minuuttia. Levitä pöydälle toinen leivinpaperi, ja ripottele sille sokeria. Kumoa hieman torttupohja sille hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä loppuun.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa rahka ja sokeria. Sekoita marjat joukkoon lusikalla. Sokerin määrä riippuu marjojen makeudesta, joten maista, tarvitseeko sokeria lisätä!

Levitä täyte pohjan päälle, jätä toiseen leveään reunaan muutama sentti paljaaksi. Jos uunipeltisi on pieni, pohjalle ei tarvitse tunkea kaikkea rahkaa, sillä se voi hankaloittaa rullaamista. Aloita rullaaminen paljaan reunan vastakkaisesta reunasta. Rullaa pohja tiiviisti käyttäen leivinpaperia apuna. Lopuksi pyöräytä paperi rullan ympäri, ja anna seisoa hetki kylmässä saumakohta alaspäin. Tarjoile ja nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa