Kesäkurpitsalasagne

Tästä ruuasta olen saanut aikanaan vinkin, ja tehnyt sitä tomaattikastikkeella. Ruokavalion muututtua olen kuitenkin suhtautunut tomaattisoseeseen varovaisesti. Siispä vaihdoin kastikkeen saostajaksi tuorejuuston ja tomaattisäilykkeen tilalle tuoreet tomaatit. Jos paseerattu tomaatti sinulle sopii, sitä voi käyttää myös. Jos olet herkkä kesäkurpitsalle, korvaa osa kesäkurpitsasta gluteenittomilla lasagnelevyillä ja lisää nestettä.



1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
3 tomaattia
400 g jauhelihaa
½-1 prk maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa tai 1 prk paseerattua tomaattia
(½ prk kapriksia)
n. 100 g juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, basilikaa, oreganoa

Paista jauheliha kypsäksi pannulla ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää tuorejuusto ja anna sen sulaa tasaisesti jauhelihan joukkoon. Lisää kaprikset. Kastikkeen on tarkoitus olla paksua, sillä ruokaan tulee nestettä kasviksista. Voit kuitenkin ohentaa kastiketta tilkalla vettä. Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit. Voitele uunivuoka, ja laita sen pohjalle ohuesti kastiketta. Lado päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita, ja sitten kerros tomaattiviipaleita. Kaada päälle jauhelihakastike. Lado loput kesäkurpitsat ja tomaatit vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta, ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa