Kesäkurpitsalasagne
Tästä ruuasta olen
saanut aikanaan vinkin, ja tehnyt sitä tomaattikastikkeella. Ruokavalion
muututtua olen kuitenkin suhtautunut tomaattisoseeseen varovaisesti. Siispä
vaihdoin kastikkeen saostajaksi tuorejuuston ja
tomaattisäilykkeen tilalle tuoreet tomaatit. Jos paseerattu tomaatti sinulle sopii, sitä voi käyttää myös. Jos olet herkkä kesäkurpitsalle, korvaa osa kesäkurpitsasta gluteenittomilla lasagnelevyillä ja lisää nestettä.
1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
3 tomaattia
400 g jauhelihaa
½-1 prk maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa tai 1 prk paseerattua tomaattia
(½ prk kapriksia)
n. 100 g juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, basilikaa, oreganoa
Paista jauheliha kypsäksi pannulla ja mausta suolalla,
pippurilla ja yrteillä. Lisää tuorejuusto ja anna sen sulaa tasaisesti
jauhelihan joukkoon. Lisää kaprikset. Kastikkeen on tarkoitus olla paksua, sillä
ruokaan tulee nestettä kasviksista. Voit kuitenkin ohentaa kastiketta tilkalla
vettä. Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit. Voitele uunivuoka, ja laita sen
pohjalle ohuesti kastiketta. Lado päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita, ja
sitten kerros tomaattiviipaleita. Kaada päälle jauhelihakastike. Lado loput
kesäkurpitsat ja tomaatit vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta, ja paista
200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt.
Kommentit
Lähetä kommentti