Nopea halloumiwokki

Kun kana ja riisi kyllästyttää, iloisen värinen halloumiwokki piristää ruokalistaa. Erityisesti joulun jälkeen kasvispainotteinen ja kevyt ruoka on omiaan. Maizenalla suurustaminen ei vie kauaa, ja riisinuudelit valmistuvat nopeasti wokin kaveriksi. Käytin wokkiin tuoreen tuoretta ananasta, mutta sen voi yhtä hyvin korvata tai jättää pois. Halutessaan wokkiin voi loppuvaiheilla ripauttaa myös suolapähkinöitä. 


1 pkt vähälaktoosista tai laktoositonta halloumia
1 paprika
1/2 kesäkurpitsa
1-2 porkkanaa
(tuoretta ananasta paloina)
öljyä
1 rkl maizenaa
n. 3 dl vettä
tilkka kuivaa valkoviiniä tai sitruunamehua
kuivattua ruohosipulia, basilikaa, paprikajauhetta, mustapippuria
(suolaa)

lisukkeeksi riisinuudelia

Pese kasvikset ja kuori porkkana. Suikaloi kesäkurpitsa, paloittele paprika ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Paista kasviksia öjyssä paistinpannulla. Kuutioi halloumi ja lisää joukkoon. Kypsennä kasvikset hieman pehmeiksi, pientä rapsakkuutta saa jäädä. Lisää mausteet ja viini tai mehu. Sekoita maizena ja desi kylmää vettä lasissa ja kaada pannulle. Lisää loppu vesi pannulle, ja anna liemen saostua. Maista ja lisää tarvittaesa suolaa tai mausteita. Tarjoile riisinuudelin kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa