Feta-kasvispihvit uunissa

Vaikka inhosin ennen vakaasti kaikkia kasvispihvejä, ihastuin näihin fetan maustamiin pihveihin! Tämä ohje on muokattu K-Ruoka sivuston ohjeesta fodmap-ruokavalioon sopivaksi. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Kasvispihvit voi tarjoilla vaikkapa kermaviilikastikkeen ja lohkoperunoiden tai kvinoan kanssa.

3 isoa porkkanaa kuorittuna
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2-3 munaa
200 g laktoositonta fetaa
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai muuta gluteenitonta jauhoa)
suolaa, mustapippuria, kuivattua ruohosipulia, basilikaa, oreganoa

Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita jauhot ja mausteet joukkoon. Jätä seos turpoamaan. Raasta kasvikset ja leikkaa feta kuutioita pienemmiksi paloiksi. Jos kasvikset ovat kovin vetisiä, voit valuttaa raastetta hetken siivilässä. Sekoita kasvisraaste ja feta turvonneen seoksen joukkoon. Päällystä uunipelti leivinpaperilla, ja muotoile seoksesta lusikalla pihvejä paperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari