Hyydytetty lohivoileipäkakku
Tässä on taivaallinen ja täyttävä juhlaherkku kylmäsavulohen ystäville! Ruohosipuli korvaa lempeästi punasipulin, ja näkkileipä toimii mainiosti pohjan aineksena. Resepti on muokattu fodmap-ystävälliseksi Meillä kotona -sivuston ohjeesta, joka löytyy täältä.
pohja:
n. 150 g gluteenitonta näkkileipää (Semper)
75 g juoksevaa margariinia
täyte:
2,5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
350 g kylmäsavulohta
1 ruukku tuoretta ruohosipulia
4-5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
ripaus mustapippuria ja kuivattua tilliä
koristeluun:
kylmäsavulohta siivuina
Murskaa näkkileivät muovipussissa esimerkiksi kaulimella hakaten. Kaada muruset kippoon ja sekoita rasvan kanssa massaksi. Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja tasoita näkkileipämassa sen päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Leikkaa lohi kuutioiksi. Vaahdota kerma tuorejuuston kanssa. Lisää sekaan lohi ja saksi mukaan myös ruohosipuli. Ripauta joukkoon mustapippuria ja tilliä.
Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa, ota pois liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Voit koristella kakun tekemällä reunoille ruusukkeita kylmäsavulohisiivuista.
pohja:
n. 150 g gluteenitonta näkkileipää (Semper)
75 g juoksevaa margariinia
täyte:
2,5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
350 g kylmäsavulohta
1 ruukku tuoretta ruohosipulia
4-5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
ripaus mustapippuria ja kuivattua tilliä
koristeluun:
kylmäsavulohta siivuina
Murskaa näkkileivät muovipussissa esimerkiksi kaulimella hakaten. Kaada muruset kippoon ja sekoita rasvan kanssa massaksi. Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja tasoita näkkileipämassa sen päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Leikkaa lohi kuutioiksi. Vaahdota kerma tuorejuuston kanssa. Lisää sekaan lohi ja saksi mukaan myös ruohosipuli. Ripauta joukkoon mustapippuria ja tilliä.
Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa, ota pois liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Voit koristella kakun tekemällä reunoille ruusukkeita kylmäsavulohisiivuista.
Kommentit
Lähetä kommentti