Hyydytetty lohivoileipäkakku

Tässä on taivaallinen ja täyttävä juhlaherkku kylmäsavulohen ystäville! Ruohosipuli korvaa lempeästi punasipulin, ja näkkileipä toimii mainiosti pohjan aineksena. Resepti on muokattu fodmap-ystävälliseksi Meillä kotona -sivuston ohjeesta, joka löytyy täältä.



pohja:
n. 150 g gluteenitonta näkkileipää (Semper)
75 g juoksevaa margariinia

täyte:
2,5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
350 g kylmäsavulohta
1 ruukku tuoretta ruohosipulia
4-5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
ripaus mustapippuria ja kuivattua tilliä

koristeluun:
kylmäsavulohta siivuina

Murskaa näkkileivät muovipussissa esimerkiksi kaulimella hakaten. Kaada muruset kippoon ja sekoita rasvan kanssa massaksi. Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja tasoita näkkileipämassa sen päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Leikkaa lohi kuutioiksi. Vaahdota kerma tuorejuuston kanssa. Lisää sekaan lohi ja saksi mukaan myös ruohosipuli. Ripauta joukkoon mustapippuria ja tilliä.

Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa, ota pois liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Voit koristella kakun tekemällä reunoille ruusukkeita kylmäsavulohisiivuista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa