Kananugetit appelsiinikastikkeella

Kananugetit valmistuvat fodmap-sopiviksi pienin muutoksin: mausteet vaihdetaan miedompiin ja jauhoina käytetään gluteenittomia korppujauhoja. Korppujauhot voi halutessaan korvata myös Kellogg's riisimuroilla, joissa ei ole glukoosisiirappia ja ohramaltaankin määrä on niin pieni (riisiä 99 %), ettei ainakaan itselleni ole siitä ollut haittaa. Reseptiin otin mallia täältä. Makean chilikastikkeen sijaan tekaisin sesongin makeista appelsiineista raikkaan mutta mausteisen kastikkeen, jota taatusti teen uudelleen. Kastikkeen voi tehdä ennakkoon tai nugettien paistuessa. Voit toki tarjoilla nugetteja myös kermaviilikastikkeen kanssa.

Nugetit:
800 g kananpojanjauhelihaa
1 muna
suolaa, musta- ja valkopippuria, paprikajauhetta, kuivattua ruohosipulia ja persiljaa
gluteenittomia korppujauhoja
öljyä

Riko munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon jauheliha ja mausteet. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä pienelle lautaselle korppujauhoja ja kaada toiselle lautaselle tilkka öljyä. Kasta sormesi öljyyn, muotoile jauhelihamassasta nugetteja ja pyörittele ne jauhoissa. Lastaa jauhotetut nugetit pellille. Paista 200 asteessa ensin  n. 12-15 minuuttia (koosta riippuen), käännä nugetit lastalla ja paista vielä toiset 12-15 minuuttia kunnes ne ovat pinnalta kauniin kullanruskeita.

Appelsiinikastike:
2 makeaa appelsiinia
n. 2 tl  maissitärkkelystä
1/2-1 dl vettä
1-2 tl valkoviinietikkaa
suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, jauhettua korianteria

Leikkaa appelsiinista kuoret pois terävällä veitsellä. Leikkaa hedelmälihat irti kalvoista ja laita pieneen teräskattilaan. Toinen tapa irrottaa hedelmäliha on halkaista appelsiini ja kaivaa hedelmälihat kalvoista teelusikalla. Näin saat myös enemmän mehua mukaan. Ole tarkka, ettei sekaan joudu hedelmän valkoisia osia, sillä ne kitkeröittävät kastikkeen. Soseuta, mikäli hedelmäliha on vielä isoina paloina. Lisää mausteet ja kuumenna liedellä. Lisää etikka ja maista, onko mausteita riittävästi. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja kaada kattilaan sekoittaen. Jos appelsiinit ovat hyvin mehukkaita, saatat joutua laittamaan enemmän maissitärkkelystä. Kun kastike on saostunut, ota kattila pois liedeltä ja kaada kastike tarjoiluastiaan jäähtymään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa