Kylmäsavulohipiirakka
Kylmäsavulohessa on paljon makua, joten se ei kaipaa kaverikseen yrttejä enempää. Gluteenittoman taikinan leipomisen kanssa ei tarvitse tuskailla, kun pohjana käyttää valmista kauraleipätaikinaa. Gluteenittomiin pakastepiiraspohjiin verrattuna leipätaikina on huomattavasti edullisempaa ja kevyempää – ja omasta mielestäni myös makoisampaa. Esipaistamista pohja vaatii, mutta tämä taikina ei esipaistossa valahda reunoilta kuten monet piirastaikinat.
1 pkt Pirkka gluteenitonta kauraleipätaikinaa (pakaste)
n. 220 g kylmäsavulohta
1 prk laktoositonta kermaviiliä
1 dl laktoositonta ruokakermaa
3 munaa
kuivattua ruohosipulia, tilliä, persiljaa, musta- ja valkopippuria
juustoraastetta
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan (yön yli jääkaapissa tai muutama tunti huoneenlämmössä). Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele piirasvuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. Voit tarvittaessa käyttää apuna gluteenittomia jauhoja. Pistele pohjaan haarukalla reikiä, ja laita se uuniin paistumaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Leikkaa lohi irti nahkasta ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Halutessasi voit leikata lohesta myös pari siivua, jotka voi rullata ruusuiksi piirakan keskelle. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita joukkoon myös kerma, kermaviili ja mausteet. Ruohosipulia voi laittaa reilusti. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä lohessa sitä on jo riittävästi.
Ota hieman paistunut pohja uunista, ja ripottele sille ensin lohikuutiot ja sitten juustoraaste. Kaada päälle kermaviiliseos. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
1 pkt Pirkka gluteenitonta kauraleipätaikinaa (pakaste)
n. 220 g kylmäsavulohta
1 prk laktoositonta kermaviiliä
1 dl laktoositonta ruokakermaa
3 munaa
kuivattua ruohosipulia, tilliä, persiljaa, musta- ja valkopippuria
juustoraastetta
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan (yön yli jääkaapissa tai muutama tunti huoneenlämmössä). Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele piirasvuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. Voit tarvittaessa käyttää apuna gluteenittomia jauhoja. Pistele pohjaan haarukalla reikiä, ja laita se uuniin paistumaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Leikkaa lohi irti nahkasta ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Halutessasi voit leikata lohesta myös pari siivua, jotka voi rullata ruusuiksi piirakan keskelle. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita joukkoon myös kerma, kermaviili ja mausteet. Ruohosipulia voi laittaa reilusti. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä lohessa sitä on jo riittävästi.
Ota hieman paistunut pohja uunista, ja ripottele sille ensin lohikuutiot ja sitten juustoraaste. Kaada päälle kermaviiliseos. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti