Samettiset puolukka-sitruunamuffinit
Nämä muffinit ovat kauniin keltaisia ja samettisen pehmeitä. Puolukat painuvat paistuessa pohjalle, joten kumottuna ne tulevat parhaiten esille. Taikinaa maustaa limoncello, joka on ainakin itselleni sopinut ruokia maustamaan. Liköörejä ei kuitenkaan fodmap-ruokavaliossa suositella, joten sen sijaan voi käyttää myös sitruunamehua. Ohje on muokattu mummini reseptikirjaan poimimasta konjakkikakun ohjeesta, joten kakkuakin taikinasta voi paistaa uunin lämpötilaa laskemalla ja paistoaikaa pidentämällä.
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl perunajauhoa tai semperin vaaleaa jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
200 g leivontamargariinia
tilkka limoncelloa tai sitruunamehua
puolukoita
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittaen vaahtoon. Sulata rasva ja vatkaa se joukkoon. Lisää tilkka sitruunamehua tai limoncelloa. Maista ja lisää sitruunaa makusi mukaan. Sekoita hyvin. Jaa taikina muffinssivuokiin (täytä vuoat puolilleen) ja lisää jokaiseen teelusikallinen puolukoita päälle. Paista 200 asteessa n. 15-20 min.
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl perunajauhoa tai semperin vaaleaa jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
200 g leivontamargariinia
tilkka limoncelloa tai sitruunamehua
puolukoita
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittaen vaahtoon. Sulata rasva ja vatkaa se joukkoon. Lisää tilkka sitruunamehua tai limoncelloa. Maista ja lisää sitruunaa makusi mukaan. Sekoita hyvin. Jaa taikina muffinssivuokiin (täytä vuoat puolilleen) ja lisää jokaiseen teelusikallinen puolukoita päälle. Paista 200 asteessa n. 15-20 min.
Kommentit
Lähetä kommentti