Sitruunainen kesäkurpitsa-katkarapupannu
Kesän ihanin kasvis, kesäkurpitsa, korvaa mauttomat gluteenittomat pastat. Pieni määrä tuorejuustoa sitoo ruuan yhteen, kun taas sitruuna ja yrtit pitävät kokonaisuuden raikkaana. Toisella sitruunan puolikkaalla voi vaikkapa koristella annokset. Ohjeesta riittää kahdelle syöjälle. Kesäkurpitsassa on jonkin verran fodmap-hiilihydraatteja, joten ennen ison satsin tekemistä kannattaa testata, sopiiko se sinulle.
n. 1/2 pss isoja katkarapuja
1/2 sitruunan mehu
tilkka öljyä
suolaa
kuivattua ruohosipulia, persiljaa, tilliä, musta- ja valkopippuria
1/2-1 kesäkurpitsaa koosta riippuen
5-6 palaa pakastepinaattia
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
Sekoita mehu, öljy, mausteet ja suola pienessä astiassa. Kaada joukkoon jäiset katkaravut ja sekoittele mausteöljy niihin tasaisesti. Anna katkarapujen sulaa.
Pese kesäkurpitsa huolellisesti. Leikkaa siitä pitkittäin kuorimaveitsellä nauhamaisia siivuja. Sulata pinaatti. Laita katkaravut isolle paistinpannulle paistumaan ja lisää joukkoon pinaatti. Parin minuutin päästä lisää myös tuorejuusto ja anna sulaa. Sekoita joukkoon kesäkurpitsanauhat. Paista hetki, kunnes kesäkurpitsakin on lämmennyt.
n. 1/2 pss isoja katkarapuja
1/2 sitruunan mehu
tilkka öljyä
suolaa
kuivattua ruohosipulia, persiljaa, tilliä, musta- ja valkopippuria
1/2-1 kesäkurpitsaa koosta riippuen
5-6 palaa pakastepinaattia
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
Sekoita mehu, öljy, mausteet ja suola pienessä astiassa. Kaada joukkoon jäiset katkaravut ja sekoittele mausteöljy niihin tasaisesti. Anna katkarapujen sulaa.
Pese kesäkurpitsa huolellisesti. Leikkaa siitä pitkittäin kuorimaveitsellä nauhamaisia siivuja. Sulata pinaatti. Laita katkaravut isolle paistinpannulle paistumaan ja lisää joukkoon pinaatti. Parin minuutin päästä lisää myös tuorejuusto ja anna sulaa. Sekoita joukkoon kesäkurpitsanauhat. Paista hetki, kunnes kesäkurpitsakin on lämmennyt.
Kommentit
Lähetä kommentti