Stroganoff
Stroganoff ei ollut minulle ennestään kovin tuttu ruoka, mutta sen maukkaus yllätti positiivisesti. Tällä reseptillä aion siis herkutella toistekin! Herkän ruokailija kannattaa kuitenkin kokeilla ensin, miten suolakurkut ja paseerattu tomaatti itselle sopivat. Vaikka joissain lähteissä ne ovat fodmappaajan mustalla listalla, itselleni olen havainnut niiden olevan ok, sillä hiilihydraatteja niissä on suhteellisen vähän. Säilykkeitä ostaessa kannattaa tarkistaa, ettei tuotetta ole maustettu esimerkiksi sipulilla. Tuotteiden sopivuuden vuoksi mainitsenkin reseptissä joitakin merkkejä. Reseptiin olen ottanut mallia Kotilieden ohjeesta.
400 g naudan paistisuikaleita
nokare voita
suolaa
musta- ja valkopippuria
1,5 rkl gluteenitonta jauhoa (esim. Semperin Fin mix tai Virtasalmen viljatuotteen Vaalea jauhoseos)
1-2 rkl kuivattua ruohosipulia
200-300 g paseerattua tomaattia
2 dl vettä
1/2 rkl sinappia (esim. Meiran perinteinen tai Auran mieto)
100 g laktoositonta smetanaa
Felixin Special minikurkkuja
400 g naudan paistisuikaleita
nokare voita
suolaa
musta- ja valkopippuria
1,5 rkl gluteenitonta jauhoa (esim. Semperin Fin mix tai Virtasalmen viljatuotteen Vaalea jauhoseos)
1-2 rkl kuivattua ruohosipulia
200-300 g paseerattua tomaattia
2 dl vettä
1/2 rkl sinappia (esim. Meiran perinteinen tai Auran mieto)
100 g laktoositonta smetanaa
Felixin Special minikurkkuja
Ruskista lihasuikaleet voissa. Lisää suola, pippurit ja ruohosipuli. Ripottele jauhot sekaan ja kääntele. Siirrä lihat pataan, huuhdo paistinpannu vesitilkalla ja kaada liemi lihojen sekaan. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja vesi, anna hautua liedellä 30-60 minuuttia kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon sinappi ja smetana. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja minikurkkujen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti