Aurainen kanapiirakka

Kana, aura ja ananas ovat suosikkitäytteitäni niin suolaisissa piirakoissa kuin pizzassakin. Pohjana on ehkä maailman helpoin piirastaikina, mutta toki pohjana voi käyttää myös vaikkapa Pirkan gluteenitonta kauraleipätaikinaa. Jauhona olen käyttänyt Virtasalmen tuotteita, koskapa niissä on psyllium jo valmiina.



Pohja:
1 prk laktoositonta kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta
n. 2 dl Virtasalmen gluteenitonta vaaleaa tai rouheista jauhoseosta
suolaa

Täyte:
300 g maustamattomia kanasuikaleita
1 prk ananasta paloina tai viipaleina
50-70 g aurajuustoa murusteltuna
1 prk laktoositonta pippurikermaa
2 munaa
suolaa
paprikajauhetta, timjamia, kuivattua ruohosipulia

Valmista pohjataikina sekoittamalla ainekset kulhossa. Lisää jauhot vähitellen, jotta taikinasta ei tule vahingossa liian kuivaa. Taikina saa mieluummin olla liian löysää, koska jauhoja voi lisätä samalla, kun taputtelee taikinan vuokaan. Voitele piirasvuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Paista kanasuikaleet paistinpannulla ja mausta. Laita suikaleet, ananaspalat ja aura esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kulhossa kerma ja munat, ja kaada seos piirakan päälle. Paista vielä 30 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa