Rahkainen puolukkapiirakka
Tässä piirakassa on makua pohjasta täytteeseen! Rahka mehevöittää pohjan, ja fariinisokeri saa aikaan hieman kinuskimaisen vivahteen. Alkuperäinen ohje on peräisin vanhasta Valion maitorahkamainoksesta, jonka äitini on leikannut talteen ehkä 80-luvulla. Jauhot oli helppo vaihtaa gluteenittomiin, eikä muita muutoksia juuri tarvinnut.
Pohja:
1/2 prk laktoositonta maitorahkaa
125 g laktoositonta leivontamargariinia tai voita
1,5-2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g puolukoita
3 rkl fariinisokeria
1/2 prk laktoositonta maitorahkaa
1 dl laktoositonta kuohukermaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Tee pohja. Sekoita rahka, pehmeä rasva, leivinjauhe ja n. 1,5 dl jauhoja kulhossa taikinaksi. Voitele vuoka, ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää apuna jauhoja.
Kaada puolukat piiraspohjalle, ja ripottele päälle fariinisokeri. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään, ja kaada puolukoiden päälle.
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Pohja:
1/2 prk laktoositonta maitorahkaa
125 g laktoositonta leivontamargariinia tai voita
1,5-2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g puolukoita
3 rkl fariinisokeria
1/2 prk laktoositonta maitorahkaa
1 dl laktoositonta kuohukermaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Tee pohja. Sekoita rahka, pehmeä rasva, leivinjauhe ja n. 1,5 dl jauhoja kulhossa taikinaksi. Voitele vuoka, ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää apuna jauhoja.
Kaada puolukat piiraspohjalle, ja ripottele päälle fariinisokeri. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään, ja kaada puolukoiden päälle.
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti