Spagettikurpitsaa jauhelihakastikkeella

Kurpitsakausi on taas alkamassa! Spagettikurpitsaa on helppo käyttää nimensä mukaisesti spagetin tilalla. Kaiken lisäksi se on paljon mehukkaampi lisäke kuin gluteeniton pasta. 
Mikäli kurpitsan kuori on kovin paksu, leikkaamista voi helpottaa pistelemällä leikkauslinjaan ensin reikiä  veitsen kärjellä ja pehmentämällä sitten kurpitsaa hetken mikrossa. Tämän jälkeen kurpitsa on helpompi halkaista.


n. 1,2 kg spagettikurpitsaa
öljyä
suolaa

400 g jauhelihaa
1 paprika
1/2 prk kalamataoliiveja
1 rkl kapriksia
500 g paseerattua tomaattia
suolaa
mustapippuria, kuivattuja yrttejä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Ripota kurpitsan sisäpinnalle vähän öljyä ja suolaa. Laita puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle pellille leikattu puoli alaspäin. Paista n. 30 min tai kunnes sisus on pehmeää.

Valmista paiston aikana jauhelihakastike. Paista jauheliha, mausta ja lisää muut ainekset. Anna hautua muutama minuutti tai kunnes paprika on pehmennyt.

Ota kurpitsat uunista, ja raavi sisus haarukalla kulhoon tai suoraan lautasille. Tarjoa kastikkeen kera.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa