Lasagne kreikkalaisittain
Gluteenittoman lasagnen voi tehdä helposti myös ilman juustokastiketta. Tätä reseptiä on mehevöitetty porkkanaraasteella ja maustettu fetalla ja oliiveilla. Mukaanhan voi lisätä myös tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita! Huomioi, että kaikki gluteenittomat lasagnelevyt eivät ole vehnättömiä. Itse käytän Urtekramia (kuva lopussa), joka on tehty maissista ja riisistä.
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
2 isohkoa porkkanaa raastettuna
1/2-1 prk kivettömiä kalamataoliiveja
mustapippuria, basilikaa, timjamia, ruohosipulia, karhunlaukkaa
suolaa
n. 2 dl vettä
Muuta:
6-8 kpl Urtekramin gluteenitonta lasagnelevyä
1 prk laktoositonta fetaa kuutioina
juustoraastetta
Paista jauheliha. Lisää mausteet ja porkkanaraaste. Kypsennä hetki. Lisää tomaattimurska ja oliivit. Lisää vettä nesteeksi. Voitele vuoka, ja laita kastiketta pohjalle. Asettele päälle pari lasagnelevyä, ja laita niiden päälle kastiketta ja fetaa. Kokoa pari kerrosta lisää samalla tavoin niin, että päällimmäiseksi jää kastiketta ja fetaa. Ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista uunissa noin puoli tuntia 200 asteessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti