Lasagne kreikkalaisittain

Gluteenittoman lasagnen voi tehdä helposti myös ilman juustokastiketta. Tätä reseptiä on mehevöitetty porkkanaraasteella ja maustettu fetalla ja oliiveilla. Mukaanhan voi lisätä myös tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita! Huomioi, että kaikki gluteenittomat lasagnelevyt eivät ole vehnättömiä. Itse käytän Urtekramia (kuva lopussa), joka on tehty maissista ja riisistä.

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa

2 isohkoa porkkanaa raastettuna

1/2-1 prk kivettömiä kalamataoliiveja

mustapippuria, basilikaa, timjamia, ruohosipulia, karhunlaukkaa

suolaa

n. 2 dl vettä

Muuta:

6-8 kpl Urtekramin gluteenitonta lasagnelevyä

1 prk laktoositonta fetaa kuutioina

juustoraastetta


Paista jauheliha. Lisää mausteet ja porkkanaraaste. Kypsennä hetki. Lisää tomaattimurska ja oliivit. Lisää vettä nesteeksi. Voitele vuoka, ja laita kastiketta pohjalle. Asettele päälle pari lasagnelevyä, ja laita niiden päälle kastiketta ja fetaa. Kokoa pari kerrosta lisää samalla tavoin niin, että päällimmäiseksi jää kastiketta ja fetaa. Ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista uunissa noin puoli tuntia 200 asteessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa