Helppo kanapastavuoka (gluteeniton)

Tässä pastavuoassa gluteenittomat makaronit säilyttävät muotonsa! Pastaa ei keitetä, joten se ei mene mössöksi uunissa. Joukkoon heitetään vain kanakastike, paprikaa ja oliiveja. Kun seosta sekoittaa paistoajan puolivälissä, päällimmäisetkin makaronit kypsyvät varmasti. Kastikkeen valkoviinin voi varmasti korvata myös vedellä tai itse tehdyllä kasvisliemellä.





300 g kanasuikaleita

n. 3 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl vettä

1,5 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

3 dl laktoositonta ruokakermaa

mustapippuria

paprikajauhetta

yrttejä, esim. timjamia, basilikaa, ruohosipulia

1 paprika

1/2 prk oliiveja

gluteenitonta ja vehnätöntä pastaa (esim. fusilli)

juustoraastetta (esim. mozzarella)


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista kanasuikaleet ja mausta. Lisää viini ja kiehauta kastike. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää joukkoon. Keitä hetki niin, että seos paksunee. Lisää kerma. 

Voitele vuoka ja kuutioi paprika. Kaada vuoan pohjalle kerros pastaa. Huom. Sitä ei tarvitse keittää! Lisää päälle paprikat, oliivit ja kanakastike. Voit ripottaa väliin myös osan juustoraasteesta. Kaada päälle lisää pastaa ja sekoita. 

Paista ruokaa uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, sekoita ja lisää päälle juustoraaste. Jos seos näyttää kuivalta, voit lisätä myös tilkan nestettä (vettä tai kermaa). Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä toiset 20 minuuttia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa