Kana-nuudelikeitto

 Lempeän mausteinen kana-nuudelikeitto lämmittää ihanasti! Jätä mausteista pois ne, jotka eivät itsellesi sovi. Chili tekee hyvää, mutta siihen pitää totuttaa vatsaa pikkuhiljaa. Aloita siis pienellä määrällä, jos et ole sitä aiemmin juuri käyttänyt. Maapähkinä voi yhdessä kookosmaidon kanssa tekee keitosta täyteläisen. Monashin mukaan UHT-käsitelty kookosmaito sisältää huomattavasti vähemmän fodmapeja kuin purkitettu säilyke: 120 g per annos on merkitty vielä vihreällä.



1 1/2 paprikaa

2 isoa porkkanaa

vettä

300 g kanasuikaleita

öljyä tai muuta rasvaa

suolaa

savupaprikajauhetta

kurkumaa

inkivääriä

musta- ja valkopippuria

chilijauhetta

1-2 rkl maapähkinävoita

n. 1/2 dl soijakastiketta

2 dl UHT-käsiteltyä kookosmaitoa

tilkka sitruunamehua tai riisiviinietikkaa

n. 1 tl sokeria

2 kerää leveää riisinuudelia

kevätsipulin vihreitä varsia


Kuori porkkana ja pilko pieniksi suupaloiksi. Paloittele myös paprika. Laita porkkanat ja paprikat kattilaan kiehumaan. Paista sitten kanasuikaleet paistinpannulla. Lisää paistamisen aikana mausteet ja kääntele tasaisesti suikaleiden joukkoon. Kaada suikaleetkin kattilaan kiehumaan. Lisää maapähkinävoi, soijakastike ja kookosmaito. Sekoita kunnolla, ja lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku. Pieni nuudeleita esimerkiksi leikkaamalla nuudelikerää saksilla. Lisää nuudelit keittoon, ja anna kypsyä kolmisen minuuttia. Lisää sokeri ja sitruuna. Silppua sipulinvarret ja heitä keittoon. Tarjoa syvistä kupeista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa