Voikana

Voikana eli butter chicken on tunnetuimpia intialaisia ruokia. Mausteita muokkaamalla siitäkin voi saada itselleen sopivan version, mutta aina kannattaa luottaa omiin kokemuksiin siitä, mitkä mausteet itselle sopivat. Käyttämäni garam masala ei sisällä cayennepippuria, mutta en usko, että pieneen määrään sitä olisi maailmani kaatunut. Pienissä määrin chili on ollut ihan sopiva ja mukavaa vaihtelua yrteille. Maun (ja vatsan) mukaan mausteiden määrää voi vaihdella. Tällä maustesuhteella maku oli lempeä. Seuraavalla kerralla maustan ehkä voimakkaammin ja lisään mukaan karhunlaukkaa.



400-500 g broilerin fileetä

3 rkl laktoositonta voita

puoli nippua kevätsipulin vihreitä varsia silputtuna

1 rkl garam masalaa

1 tl juustokuminaa

1 tl inkivääriä

ripaus chiliä

1 tl sokeria

suolaa

400-500 g paseerattua tomaattia

2 dl paksua laktoositonta ruokakermaa


Paloittele fileet ja ruskista pannulla voissa. Lisää mausteet ja sipulinvarsisilppu, ja kypsennä hetki. Lisää sitten suola, paseerattu tomaatti ja sokeri. Anna kiehuilla hiljalleen n. 20 min, ja keitä sillä välin riisiä lisukkeeksi. Lisää kastikkeeseen kerma ja sekoita. Kuumenna ennen tarjoilua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa