Kesärullat

Hellepäivien herkku nautitaan kylmänä! Riisipaperin sisälle kääritään esimerkiksi kanaa ja raikkaita kasviksia. Täytteitä on helppo vaihdella oman maun mukaan, ja väliin voi heittää lisäksi tuoreita yrttejä. Kanan tilalle voi laittaa halutessaan esimerkiksi katkarapuja tai tofua.




Maapähkinävoidippi

n. 130 g maapähkinävoita

0,25-0,5 dl soijaa

1 tl vaahterasiirappia

Savupaprikaa

Mustapippuria

Persiljaa

1 dl vettä


Sekoita puolet vedestä ja muut ainekset haarukalla. Ohenna sitten vedellä sopivaksi.


Rullat

1 pkt maustamattomia kanafileitä

1 Suolaa, savupaprikaa, mustapippuria, timjamia

1 kurkku

1 paprika

1 pkt riisipaperia

Ohutta riisinuudelia (vermicelli)


Öljyä laakea uunivuoka ja asettele kanafileet siihen. Mausta suolalla, savupaprikalla, pippurilla ja timjamilla. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes fileet ovat kypsiä. Jäähdytä.

Pilko kurkku pitkiksi, ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi paprika. Leikkaa kanafileet pitkiksi suikaleiksi. Keitä riisinuudeli ja huuhtele kylmällä vedellä. 

Laita piirasvuokaan tai muuhun laakeaan astiaan kylmää vettä. Ota rullien kokoamisalustaksi iso lautanen tai leikkuulauta. Laita yksi riisipaperi veteen pehmenemään. Kun paperi on kangasmaisen pehmeää, nosta se lautaselle. (Voit laittaa samantien uuden paperin veteen.) Laita paperin keskelle nuudelia, kanaa ja pari suikaleitta kurkkua ja paprikaa suorakaiteen malliselle alueelle (vaakasuoraan). Älä täytä rullaa liian täyteen! Käännä paperin sivut täytteen päälle ja rullaa pötkö kiinni.

Laita valmiit rullat laakealle, kylmällä vedellä kostutetulle lautaselle niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Tarjoa heti.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa