Kesäkurpizza

Pesto ja mozzarella maukastavat kesäkurpitsan pizzatäytteenä. Tähän pizzaan ei tule lainkaan tomaattikastiketta, vaan se korvataan itse tehdyllä yrttipestolla. Mitään kevytruokaa tämä ei ole, sillä se sisältää paljon juustoa ja oliiviöljyä. Ohjeesta tulee pellillinen.

Alkuperäisen reseptin olen nähnyt vuosia sitten jossakin juhlaruokakirjassa, mutta valitettavasti nimi ei ole jäänyt mieleen. Resepti sen sijaan jäi päähän, ja nyt vuosien jälkeen muokkasin siitä fodmapiin sopivan version. Alkuperäisessä pesto oli purkista ja muistaakseni kapristen tilalla oli pinjansiemeniä. Hyvää näinkin!



Pohja

Tee kaksinkertainen annos pizzataikinaa tällä ohjeella.

Tee ensin pohja ja valmista pesto pohjan kohotessa. Voit käyttää myös Urtekramin valkosipulitonta basilikapestoa.


Pesto

ruukku basilikaa

ruukku ruohosipulia

1 tl ruskeaa sokeria

1 tl sitruunamehua

1 tl valkoviinietikkaa

2 rkl pähkinärouhetta

0,25-0,5 dl parmesaaniraastetta

suolaa

mustapippuria

kuivattua persiljaa ja timjamia

oliiviöljyä


Saksi yrtit tehosekoittimeen. Lisää muut aineet, öljyä ensin vain pieni loraus. Surauta massaksi. Lisää öljyä vähitellen, kunnes saat sopivan tahnamaisen koostumuksen.


Pizzan täyttäminen

1 kesäkurpitsa

2 rkl kapriksia tai pinjansiemeniä

2 pkt laktoositonta mozzarellaa

parmesaaniraastetta


Kun pizzapohja on kohonnut, levitä päälle pesto. Viipaloi kesäkurpitsa ohuehkoiksi siivuiksi ja lado viipaleet vieriviereen pohjalle.  Ripottele päälle kaprikset. Viipaloi mozzarella ja asettele kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Ripottele parmesaania kohdille, jota mozzarella ei peitä. Paista 225 asteessa kunnes juusto ruskistuu ja kesäkurpitsa pehmenee.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-rahkapannari

Peltimunakas

Feta-kasvispihvit uunissa