Kesäkurpizza
Pesto ja mozzarella maukastavat kesäkurpitsan pizzatäytteenä. Tähän pizzaan ei tule lainkaan tomaattikastiketta, vaan se korvataan itse tehdyllä yrttipestolla. Mitään kevytruokaa tämä ei ole, sillä se sisältää paljon juustoa ja oliiviöljyä. Ohjeesta tulee pellillinen.
Alkuperäisen reseptin olen nähnyt vuosia sitten jossakin juhlaruokakirjassa, mutta valitettavasti nimi ei ole jäänyt mieleen. Resepti sen sijaan jäi päähän, ja nyt vuosien jälkeen muokkasin siitä fodmapiin sopivan version. Alkuperäisessä pesto oli purkista ja muistaakseni kapristen tilalla oli pinjansiemeniä. Hyvää näinkin!
Pohja
Tee kaksinkertainen annos pizzataikinaa tällä ohjeella.
Tee ensin pohja ja valmista pesto pohjan kohotessa.
Pesto
ruukku basilikaa
ruukku ruohosipulia
1 tl ruskeaa sokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl pähkinärouhetta
0,25-0,5 dl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
kuivattua persiljaa ja timjamia
oliiviöljyä
Saksi yrtit tehosekoittimeen. Lisää muut aineet, öljyä ensin vain pieni loraus. Surauta massaksi. Lisää öljyä vähitellen, kunnes saat sopivan tahnamaisen koostumuksen.
Pizzan täyttäminen
1 isohko kesäkurpitsa
2 rkl kapriksia
2 pkt laktoositonta mozzarellaa
parmesaaniraastetta
Kun pizzapohja on kohonnut, levitä päälle pesto. Viipaloi kesäkurpitsa alle sentin siivuiksi ja lado viipaleet vieriviereen pohjalle. Ripottele päälle kaprikset. Viipaloi mozzarella ja asettele kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Ripottele parmesaania kohdille, jota mozzarella ei peitä. Paista 225 asteessa kunnes juusto ruskistuu ja kesäkurpitsa pehmenee.
Kommentit
Lähetä kommentti