Poke-kulho eli poke bowl
Olen viime aikoina tykästynyt aasialaisiin makuihin, ja vähän samaa makumaailmaa löytyy myös havaijilaisesta Poke-kulhosta. Toinen asia sitten on, missä määrin oma versioni on missään määrin havaijilainen.
Koska olen trendien suhteen aina jälkijunassa, testasin poke-kulhoakin vasta nyt - ja tein sitä heti muutaman päivän päästä uudestaan. Ennakko-oletukseni oli, että ruoka on käytännössä salaatti, koska siinä on niin paljon kypsentämättömiä kasviksia. Mausteiset katkaravut, ponzu-kastike ja lime tekivät kuitenkin ihmeitä, joten maku oli paljon muuta.
Herkkävatsaisen on hyvä muistaa, että avokadoa ei kannata syödä puolikasta enempää, mikäli ei ole varma, että se itselle sopii. Chiliin puolestaan kannattaa totutella pikkuhiljaa.
riisiä (esim. täysjyväpikariisi)
2 porkkanaa
4-5 retiisiä
1/2 paprika
pätkä kurkkua
1/2 lime
1 rasia kirsikkatomaatteja
avokado
kevätsipulin vihreitä varsia
(1 tl silputtua mietoa chiliä)
1 pss isoja katkarapuja
savupaprikaa
mustapippuria
persiljaa
suolaa
Ponzu-kastiketta (sitruuna)
kevytmajoneesia
seesaminsiemeniä
öljyä
Laita kaksi annosta riisiä keittymään. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi myös retiisit. Paista viipaleet pannulla öljyssä ja mausta suolalla. Paloittele kurkku, paprika, sipulinvarret ja avokado.
Kuumenna paistinpannulla öljyä ja mausteita. Voit halutessasi lisätä myös nokareen voita. Paista katkaravut öljyssä nopeasti. Purista limemehu joukkoon. Lisää myös vähän suolaa ja tilkka ponzua.
Kokoa annokset kahteen syvään lautaseen. Laita pohjalle riisi, ja asettele kasvikset sektoreiksi riisin päälle. Katkaravut voit laittaa keskelle. Koristele sipulinvarsilla, seesaminsiemenillä ja majoneesiraidalla. Mausta tilkalla Ponzu-kastiketta.
Kommentit
Lähetä kommentti