Raikkaat kana-kasvisnuudelit

Kokeilin taannoin tehdä pad thaita, ja ihastuin kalakastikkeen maustamiin nuudeleihin sekä limen ja chilin yhdistelmään. Lähdinkin kehittelemään niiden pohjalta reseptiä omaan makuun. Pad thaita tämä ei ehkä enää ole, mutta mieleseni maut pysyivät. Tätä reseptiä on helppo muunnella esimerkiksi vaihtamalla kanan katkarapuihin.




Kana ja kasvikset:

öljyä paistamiseen

3 isoa porkkanaa

1 iso paprika

karhunlaukkaa

nippu kevätsipulia

400 g kanasuikaleita

mustapippuria

paprikajauhetta

1 tuore mieto chili pilkottuna tai chilijauhetta

(2 munaa)

1/2 limen mehu


Kuori porkkanat. Suikaloi kapeiksi tikuiksi. Pilko myös paprika. Kypsennä pannulla öljytilkassa. Mausta karhunlaukalla. Pilko kevätsipulin vihreät osat ja heitä joukkoon. Laita syrjään odottamaan, ja paista kanasuikaleet kypsiksi. Pilko chili ja lisää pannulle. Mausta ja lisää halutessasi mukaan pari kananmunaa. Sekoita, kunnes muna kypsyy. Yhdistä kasvisten kanssa. Lisää limemehu.


Nuudelit:

3 rkl sokeria

3 rkl valkoviinietikkaa

4-5 rkl kalakastiketta

3,5 dl vettä

3-4 kerää leveää riisinuudelia


Yhdistä liemen ainekset ja kaada paistinpannulle tai laakeaan kasariin. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes nuudelit ovat imeneet kaiken nesteen.


Voit joko tarjota nuudelit erikseen tai yhdistää tarjoiluastiassa kanan ja kasvisten kanssa. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa