Kana-kasviskauratto pestolla
Kotimainen kaura on paitsi kuiturikkaampaa kuin risottoriisi, myös oikein maukasta. Vaikka olen aiemmin käyttänyt ruokakauraa vain lisukkeena riisin sijaan, taipuu se näköjään erinomaisesti myös risotontyyppiseen ruokaan. Raikas sitruuna kruunaa kokonaisuuden!
Pesto:
1 ruukku basilikaa
kourallinen pakastettua tai tuoretta karhunlaukkaa
2 tl sitruunamehua
1/2 tl sokeria
oliiviöljyä
mustapippuria
parmesaania tai gran padanoa
(ripaus mantelijauhetta)
Kauratto:
3 dl ruokakauraa
1,5 dl valkoviiniä
4-5 dl vettä
suolaa
Lisäksi:
450 g maustamattomia kanasuikaleita
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 paprika
suolaa
mustapippuria
savupaprikajauhetta
timjamia
oreganoa
ruohosipulia
Tarjoiluun:
sitruunalohkoja
basilikaa
Valmista ensin pesto. Silppua yrtit ja mausta välillä maistellen. Lisää öljyä vähitellen. Lopputuloksen pitäisi olla vähän tahnamainen.
Laita kattilaan viini ja kaurat. Anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut ja ala lisätä vettä vähän kerrallaan. Lisää myös suola.
Keittele kauraa ja lisää vettä samalla, kun kypsennät kanasuikaleet paistinpannulla. Mausta. Pilko paprikat ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää pannulle kypsymään. Sekoita pesto joukkoon.
Maista kauraa välillä, ja lopeta nesteen lisääminen, kun kaura on kypsää. Haihduta ylimääräinen neste. Yhdistä kauratto ja pannun ainekset. Tarjoile sitruunalohkojen ja tuoreen basilikan kera.
Kommentit
Lähetä kommentti