Kana-kasviskauratto pestolla

Kotimainen kaura on paitsi kuiturikkaampaa kuin risottoriisi, myös oikein maukasta. Vaikka olen aiemmin käyttänyt ruokakauraa vain lisukkeena riisin sijaan, taipuu se näköjään erinomaisesti myös risotontyyppiseen ruokaan. Raikas sitruuna kruunaa kokonaisuuden!

Pesto:

1 ruukku basilikaa

kourallinen pakastettua tai tuoretta karhunlaukkaa

2 tl sitruunamehua

1/2 tl sokeria

oliiviöljyä

mustapippuria

parmesaania tai gran padanoa

(ripaus mantelijauhetta)


Kauratto:

3 dl ruokakauraa

1,5 dl valkoviiniä

4-5 dl vettä

suolaa


Lisäksi:

450 g maustamattomia kanasuikaleita

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 paprika

suolaa

mustapippuria

savupaprikajauhetta

timjamia

oreganoa

ruohosipulia


Tarjoiluun:

sitruunalohkoja

basilikaa


Valmista ensin pesto. Silppua yrtit ja mausta välillä maistellen. Lisää öljyä vähitellen. Lopputuloksen pitäisi olla vähän tahnamainen.


Laita kattilaan viini ja kaurat. Anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut ja ala lisätä vettä vähän kerrallaan. Lisää myös suola. 


Keittele kauraa ja lisää vettä samalla, kun kypsennät kanasuikaleet paistinpannulla. Mausta. Pilko paprikat ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää pannulle kypsymään. Sekoita pesto joukkoon.


Maista kauraa välillä, ja lopeta nesteen lisääminen, kun kaura on kypsää. Haihduta ylimääräinen neste. Yhdistä kauratto ja pannun ainekset. Tarjoile sitruunalohkojen ja tuoreen basilikan kera.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa