Paistetut riisipaperikääröt

 Olen pitkään miettinyt, voisiko riisipaperia hyödyntää muutenkin, kuin kylmänä nautittavissa vietnamilaisissa rullissa. Selailin reseptejä paistettavista rullista, joissa lähes kaikissa oli sisällä kaalia, joten valmiit reseptit eivät ihan napanneet. Niinpä laitoin kanajauhenlihan kaveriksi porkkanaa ja paprikaa, jotka sopivatkin hyvin yhteen. Ihan en ole varma, olisiko näille joku parempikin nimi olemassa, mutta tällä mennään. Kastikkeena voi käyttää samaa määpähkinävoikastiketta kuin vietnamilaisissa rullissakin tai sitten raikkaampaa sitruunaista ponzu-kastiketta.



Täyte:

400 g kanajauhelihaa

3 porkkanaa raasteena

1 punainen paprika

1 rkl siirappia

1 rkl soijakastiketta

(1 rkl kalakastiketta)

(suolaa)

karhunlaukkaa

mustapippuria

paprikajauhetta

chilijauhetta

juustokuminaa

currya

öljyä


Lisäksi: 

1,5 pkt riisipaperia

kylmää vettä


Paista jauheliha öljytilkassa. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle porkkanaraasteen kanssa. Mausta ja kypsennä. Tarkista suolan tarve - sitä ei välttämättä tarvitse lisätä. 


Ota pöydälle kaksi isoa lautasta, lämmin täyte ja laakea astia kylmää vettä, esim.  piirasvuoka. Laita yksi riisipaperi kerrallaan pehmenemään veteen. Laita seuraava riisipaperi aina veteen, kun otat edellisen pois. Aseta pehmennyt riisipaperi lautaselle ja laita sen keskelle suorakulmion mallinen keko täytettä. Taita sivut täytteen päälle, ja rullaa kiinni. Rullaa käärön päälle vielä toinen paperi samalla tavalla. Aseta toiselle lautaselle odottamaan. Tee lisää rullia samoin, kunnes täyte loppuu. Älä anna rullien koskettaa toisiaan, sillä ne tarttuvat toisiinsa kiinni. Muista sama paistaessa.


Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Paista rullia molemmin puolin, kunnes ne saavat rapean pinnan ja vähän väriä. Tarjoile esimerkiksi maapähkinäkastikkeen, riisin ja tuoreiden kasvisten kanssa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa