Jauheliharisotto
Jauheliharisotto tuo minulle ensimmäisenä mieleen 80-90-lukujen suomalaisen riisisörsselin, joka sisältää pussillisen herne-maissi-paprikaa. Jätetään nyt kuitenkin pakastekasvikset tällä kertaa väliin, ja höystetään risotto tutuilla, mutta tuoreilla kasviksilla.
Jauhelihana käytin sika-nautaa, mutta ilman muuta tähän sopisi myös kanajauheliha tai miksei riistakin. Kasviperäisiä jauhiksia en ole vatsani takia käyttänyt, mutta mikäli ne sinulle eivät aiheuta oireita, voisin kuvitella niidenkin tähän reseptiin sopivan.
2,5-3 dl risottoriisiä
n. 6 dl vettä
öljyä
400 g jauhelihaa
2 porkkanaa raasteena
1 paprika kuutioina
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina
n. 1 dl oliiveja
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
kuivattuja yrttejä (esim. timjami, basilika, persilja, karhunlaukka)
(50-70 g parmesaania)
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota riisit lyhyesti. Lisää puolet vedestä ja anna kiehua hiljalleen. Lisää loppu vesi myöhemmin, kun aiempi neste on ehtinyt imeytyä riisiin.
Riisin kiehuillessa kypsennä jauheliha pannulla. Lisää suola ja kasvikset. Mausta yrteillä ja anna kasvisten pehmetä. Voit peittää pannun kannella ja jättää miedolle lämmölle, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin.
Kun riisi on kypsää, sekoita joukkoon halutessasi parmesaania. Yhdistä riisi ja jauheliha-kasvisseos. Tarjoile tuoreiden yrttien kera.
Kommentit
Lähetä kommentti