Kanapyörykät ja raikas kurkku-jogurttikastike

Kanapyörykät maistuvat kesällä uusien perunoiden ja raikkaan kurkku-jogurttikastikkeen kera. Syksymmällä ne puolestaan voi tarjoilla lohkoperunoiden ja uunikasvisten kera. 



Kurkku-jogurttikastike


250-300 g turkkilaista jogurttia

puolikas kurkku

1 tl sitruunamehua

1-2 tl sokeria

karhunlaukkaa tai ruohosipulia 

suolaa

mustapippuria


Raasta kurkku. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta. Anna maustua tovi jääkaapissa.


Kanapyörykät 


400 g kanajauhelihaa 

1 kananmuna

1 dl kaurajauhoja

savupaprikajauhetta

currya

mustapippuria

ruohosipulia


Sekoita mausteet kaurajauhoihin. Lisää muna ja jauheliha. Sekoita voimakkaasti tai käytä yleiskonetta. Muotoile pyöryköiksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Paista pyörykät leivinpaperilla vuoratulla pellillä 225 asteessa n. 25 min.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa