Kanapyörykät ja raikas kurkku-jogurttikastike
Kanapyörykät maistuvat kesällä uusien perunoiden ja raikkaan kurkku-jogurttikastikkeen kera. Syksymmällä ne puolestaan voi tarjoilla lohkoperunoiden ja uunikasvisten kera.
Kurkku-jogurttikastike
250-300 g turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku
1 tl sitruunamehua
1-2 tl sokeria
karhunlaukkaa tai ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
Raasta kurkku. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta. Anna maustua tovi jääkaapissa.
Kanapyörykät
400 g kanajauhelihaa
1 kananmuna
1 dl kaurajauhoja
savupaprikajauhetta
currya
mustapippuria
ruohosipulia
Sekoita mausteet kaurajauhoihin. Lisää muna ja jauheliha. Sekoita voimakkaasti tai käytä yleiskonetta. Muotoile pyöryköiksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Paista pyörykät leivinpaperilla vuoratulla pellillä 225 asteessa n. 25 min.
Kommentit
Lähetä kommentti