Kurpitsagnocchit

Näin somessa videon söpöistä kurpitsagnoccheista, joita oli pakko kokeilla! En ole ikinä tehnyt gnoccheja missään muodossa. Otin reseptiin mallia Hesarin reseptistä sekä näkemästäni videosta. Oma versioni on gluteeniton. 

Muotoilu ei ollut ihan helppoa, mutta ihan kivoja silti tuli. Minut yllätti se, kuinka tuhtia tavaraa gnocchit lopulta olivat. Sen verran oli kuitenkin työläs homma, että ihan arkireseptiä tästä ei tullut. Ehkä kerran syksyssä!





Gnocchit

600 g hokkaidokurpitsaa (paino kuorittuna ja siemenet poistettuna)

1 muna

n. 3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Virtasalmen viljatuote)

ripaus muskottipähkinää

suolaa

(1-2 rkl parmesaaniraastetta)

kurpitsansiemeniä


Kastike

Nokare laktoositonta voita

2 dl laktoositonta ruokakermaa

2 rkl parmesaaniraastetta

ruohosipulia

mustapippuria

karhunlaukkaa

(1/2 sipuliton kasvisliemikuutio)


Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes viipaleet ovat pehmenneet. 

Soseuta kurpitsa haarukalla pellin päällä tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää päälle jauhot ja mausteet. Riko kananmuna jauhojen päälle. Sekoita tasaiseksi. 

Muotoile tangoksi jauhotetun leivinpaperin päällä. Leikkaa tangosta pieniä paloja. Pyöritä palat palloiksi ja ripota päälle vähän jauhoa. Muotoile cocktailtikun avulla kurpitsamaisiksi.

Keitä kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää suolaa. Keitä gnoccheja 2-3 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nostele reikäkauhalla laakealle lautaselle. Lisää keitettyihin gnoccheihin kurpitsansiemenet "varreksi".

Kuumenna voita pannulla ja paista gnocchit pohjasta rapeiksi. Nostele gnocchit lautasille. Lisää pannulle ruokakerma, mausteet ja parmesaania. Sekoita ja tarkista maku. Kaada kastike kastikekannuun ja aseta tarjolle gnocchien kanssa.

Halutessasi voit tarjota lisäksi pekonimurua, mutta gnocchit ovat sellaisenaankin aika tukevaa tavaraa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peltimunakas

Banaani-rahkapannari

Feta-kasvispihvit uunissa